Mobiliteit en verkeersveiligheid

Door met zijn allen minder de auto te nemen, maken we onze gemeente veiliger en onze lucht gezonder. Dat is waar we met Groen voor gaan. We zorgen voor veilige alternatieven zodat je de auto eens vaker kan laten staan. Dat is ook nog eens goed voor je portemonnee. 

STOP

Stappen en trappen staan op nummer 1, dan openbaar vervoer en tot slot de personenwagen. Zo zit het STOP-principe in elkaar. Tot nu toe staat de auto centraal in het beleid. We leggen meer fietspaden en fietssuggestiestroken aan. Er moeten meer fietsstraten komen in onze gemeente zodat fietsers en voetgangers veilig door onze gemeente kunnen rijden en wandelen. 

Veiligheid

Nieuwe fietspaden en voetpaden worden nog wel aangelegd, maar de meeste ruimte gaat nog steeds naar auto's. Dat maakt het gevaarlijk om door onze gemeente te fietsen en wandelen. Waar wegen breed zijn en mooie fietspaden zijn aangelegd, zonder extra veiligheidsmaatregelen, gaan auto's harder rijden. Sinds de werken in de Smissestraat in Groot-Vorst bijvoorbeeld, ging de gemiddelde snelheid van auto's omhoog. We moeten de wegen zo inrichten dat iedereen er ruimte heeft en iedereen er veilig kan zijn. 

Duurzame mobiliteit

De burgers van onze gemeente moeten met de fiets boodschappen kunnen doen. We plaatsen meer fietsenstallingen, zodat je je fiets veilig kan achterlaten. Autodelen maken we de normaalste zaak van de wereld in ons Laakdal. De gemeente komt al tussen in abonnementskosten van De Lijn. Dat houden we zo.