Jeugd

Jongeren zijn de toekomst van onze gemeente. We moeten zorgen dat ze zich kunnen uitleven, dat ze veilig kunnen fietsen en dat iedereen ergens terecht kan in zijn of haar vrije tijd. Wij kiezen hun kant.

Jeugdhuis, terug van weggeweest

Verschillende jeugdhuizen werden gesloten in de laatste jaren in Laakdal. Dat vinden wij een enorm verlies. We gaan voor een Laakdals jeugdhuis waar alle jongeren terecht kunnen. Voor een gezellige avond, een concert, een leuke cursus of een coole uitstap.De mogelijkheden zijn eindeloos, wij zetten er onze schouders onder.

Jeugdwerking: niet kapot, niet willen herstellen

We hebben verschillende jeugdbewegingen om trots op te zijn in Laakdal. Dankzij investeringen van de gemeente zitten ze allemaal in mooie, veilige lokalen. Ze redden zich prima. Wij helpen hen waar ze onze hulp nodig hebben.

Fuifzaal

Veel verenigingen, van jeugdbewegingen tot sportclubs, organiseren fuiven om hun kas te spijzen. Er is in onze gemeente maar één zaal waar het praktisch haalbaar is om dat te doen. Dat moet veranderen. We zorgen er als gemeente voor dat onze jongeren veilig kunnen uitgaan dicht in de buurt. En dat verenigingen makkelijk en voordelig dikke feestjes kunnen organiseren.