Vogel jij mee tijdens onze vogelnamiddag?

17 December 2023

Vogel jij mee tijdens onze vogelnamiddag?

Vogeldag op donderdag 28 december (14u00 - 17u00) -- Chirolokalen - Smissestraat 48A, 2430 Laakdal  

In de laatste dagen van het jaar 2023 wil Groen Laakdal onze inheemse vogelsoorten eens in de kijker zetten. Tijdens de winterperiode hebben onze vogels het traditioneel moeilijk, in het bijzonder met het vinden van de letterlijk broodnodige voeding. Uit recent onderzoek is gebleken dat bovendien steeds minder en minder Belgen onze eigen vogels herkennen, een kennis die toch niet verloren mag gaan. Het zijn net deze vogels die heel wat leven kunnen brengen in een periode waarbij de natuur algemeen in rust gaat. Met een aantal simpele tips kan je eenvoudig je tuin of terras omvormen tot een vogelvriendelijke habitat. En van vogelen wordt toch iedereen gelukkig, niet? 

Redenen genoeg voor Groen Laakdal om een gezellige, artistieke, creatieve en informatieve namiddag te organiseren!

Programma:

  • Ervaren vogelaars en vogelspotters vertellen meer over de verschillende type vogels die je kunt herkennen in onze eigen natuur? Ze geven verdere toelichting over algemene verzorging, gevaren en heerlijke habitatten. Concrete tips hoe je je tuin winterklaar en vogelvriendelijk kunt maken, of op welke plaatsen jij in deze winter onze vogels op hun best aan het werk kunt zien.
  • Knutselnamiddag voor kinderen (volledig gratis). Zo kun je bij ons je eigen duurzaam vogelhuisje bouwen en schilderen, vetbollen maken, een notenslinger maken en zoveel meer leuke dingen.
  • Winterbar: Onze drankopbrengst wordt integraal geschonken aan de lokale afdeling van Natuurpunt.
  • Sfeer en gezelligheid alom. 

De vogelnamiddag zal plaatsvinden op donderdag 28 december tussen 14u00 en 17u00 in de meisjes chirolokalen in Groot-Vorst (Smissestraat 48A).

Toegang en deelname aan de knutselactiviteiten is volledig gratis. In functie van het te voorziene knutselmateriaal wordt gevraagd aan kinderen die wensen deel te nemen aan de knutselactiviteiten, om aanwezigheid te bevestigen via [email protected] voor 26 december 2023.