Zorg

We moeten meer doen voor mensen die het moeilijk hebben, op welke manier dan ook. Armoede moeten we terugdringen, iedereen moet aan het werk kunnen op zijn of haar eigen tempo. We hebben een schepen van Sociale Zaken nodig om hiermee aan de slag te gaan.

Flexibele kinderopvang

Het is lopen en racen in het leven van jonge gezinnen. Een stugge kinderopvang die grote delen van de vakantie sluit, helpt daar niet bij. We herorganiseren de kinderopvang in onze gemeente zodat meer gezinnen, ook wie het niet breed heeft, er vaker terecht kan. Zo bestrijden we ook ongelijkheid. Het is traditioneel nog steeds mama die haar werk aan de kant schuift voor de kinderen. Met flexibele opvang, geven we mama's de keuze. Ouders moeten minder lopen stressen en plannen en ze kunnen hun werkleven en gezin beter combineren. Daar worden zowel ouders als kinderen gelukkiger van.

Sociaal restaurant

We openen eindelijk een sociaal restaurant in Laakdal. Een project voor en door Laakdallers. We ontmoeten elkaar in ons restaurant, we eten er gerechten met lokale ingrediënten, het wordt gerund door Laakdallers die niet terecht kunnen op de arbeidsmarkt.

Leefloon moet omhoog

Het wettelijke leefloon zit onder de Europese armoedegrens, dat kan niet volgens ons. We geven een gemeentelijke toelage bovenop het leefloon. Zo moeten leefloners niet onder de Europese armoedegrens leven. 

Voedselpakketten, ook in Laakdal

Kwetsbare Laakdallers moeten vandaag de dag naar een van onze buurgemeenten voor een voedselpakket. Dat is niet meer van deze tijd. We zorgen ervoor dat deze mensen in eigen onze eigen gemeente een voedselpakket kunnen ophalen.

Sociale tewerkstelling

In ons nieuwe gemeentehuis maken we plaats voor sociale tewerkstelling. Laakdallers die op de arbeidsmarkt niet terecht kunnen, moeten we aan het werk helpen in heel de gemeente. Ons gemeentehuis geeft het goede voorbeeld.